iPhone 3G
Uitzending 08-09-2008

iPhone 3G

08-09-2008

Radar ontving zo'n 500 klachten over de dit jaar geïntroduceerde iPhone. Vooral het bereik van Apple smartphone laat te wensen over. T-Mobile reageert in de studio.Reacties

Melding verstuurd


De reactie is gemeld. De redactie neemt deze zo spoedig mogelijk in behandeling.

Melding versturen mislukt


De klacht kan helaas niet in behandeling genomen worden.
De reden hiervoor:


Vul het klachtenformulier volledig in, dan wordt deze zo spoedig mogelijk in behandeling genomen.

Reactie melden

  1. Geef aan waarom bovenstaande reactie ongepast is.

Meld dit bericht
Applerulez 29-08-08 18:05:

PS. Walter; ik heb een prima woordenboek op mijn iPhone zitten. Verkrijgbaar via de (betere) appstore !

Meld dit bericht
Walter_F 29-08-08 18:06:

Nou, ik zou zeggen; succes. Had je er allemaal niet zo'n heisa van hoeven maken.

Meld dit bericht
Applerulez 29-08-08 18:07:

Jij vertelde toch dat je een probleem hebt, Walter ? iets met chips en een iPhone ?

Voorlopig heb ik nog helemaal niets van je gezien of gehoord waarmee jij je eigen vraagstuk kunt bevestigen !

Word eens concreet ! Dat heb je wel beloofd !

Meld dit bericht
Walter_F 29-08-08 18:09:

Gast, je probeert alleen maar bijdehand te doen. Ik heb nergens een vraag gesteld en ook geen probleem dus waar heb je het over?

Meld dit bericht
Applerulez 29-08-08 18:15:

Om het geheugen van Walter op te frissen, hier nogmaals zijn eigen woorden;

"Anyway, feit blijft dat de iPhone wel degelijk een probleem heeft met die chip. Heeft Apple notabene zelf erkend."

"Ik zal even officiele documentatie voor je opzoeken."

Als je geen vraag hebt, Walter, en ook geen probleem... Waarom zit je dan op dit forum ?

Waar blijf je met je documentatie ?

Meld dit bericht
Walter_F 29-08-08 18:16:

DAT heb ik gezegd inderdaad... Heel goed. Maar een vraag of probleem zie ik nog steeds nergens staan. Wat ik heb gezegd ga ik ook opzoeken, in mn eigen tijd. Jij hebt kennelijk nogal haast.

Oh, en je vraag; ik heb heus redenen om hier actief te zijn maar ik hoef bij jou daar echt geen verantwoording voor af te leggen.

Lijkt me wijs om deze compleet onzinnige woordenwisseling te staken. Heb geduld...

Meld dit bericht
Applerulez 29-08-08 18:20:

Is goed Walter :-)

Gedegen onderzoek kost tijd dus neem alle tijd die je nodig hebt.

Neem je tussendoor nog even de zweedse onderzoeken mee over de hardware van de iPhone waaruit blijkt dat daar in ieder geval niets aan mankeert ?

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=444&a=440573

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=400&a=441105

Succes !
:-)

Meld dit bericht
Walter_F 29-08-08 18:23:

Dank

Overigens kan ik zo een paar artikelen met onderzoeken vinden die het tegendeel beweren dus dat artikel heeft nauwelijks waarde.

http://www.pcmweb.nl/artikel.jsp?id=2331903
http://gigaom.com/2008/08/12/3g-iphone- ... p-related/
http://www.telecompaper.com/news/articl ... cid=631941

Meld dit bericht
Applerulez 30-08-08 00:42:

Beste walter,

Het artikel wat staat onder jouw eerste link;
http://www.pcmweb.nl/artikel.jsp?id=2331903
Is van 15 augustus. Het Zweedse onderzoek is van 24 augustus. Bovendien staat in jouw artikel de volgende tekst;

"Uit een onderzoek van Nomura blijkt dat de kans groot is dat de Infineon X-GOLD 608-chip in de 3G iPhone de oorzaak van de slechte ontvangst is."

Dit artikel is gedateerd en het is niet onderbouwd met de onderzoeksgegevens, noch een link naar deze gegevens. En het zegt dat 'de kans groot is'. Dat betekent dat ofwel het onderzoek niet goed verricht is, of dat het niet af is.

Een uitspraak als "Analisten kregen al snel het vermoeden dat het om de chip in de iPhone moest gaan...". Is niet sterk. Analisten speculeren naar hartelust en springen op elk gerucht om het groter te maken in plaats van zelf onderzoek te doen.

Bovendien is het grappig dat onderaan jouw artikel staat; "Apple heeft zelf nog geen officiële uitspraak gedaan over het probleem. " Terwijl dit artikel een onderdeel van jouw bewijs zou zijn dat Apple wel al iets zou hebben toegegeven !

Jouw volgende artikel;
http://gigaom.com/2008/08/12/3g-iphone- ... p-related/
is al aangehaald door BIG-V waar ik al eerder gehakt van gemaakt heb. Zie mijn commentaar op de post van BIG-V. Het is overigens nog ouder dan het artikel van PCM, nl van 12 augustus. Bovendien is het geen bewijs voor jouw stelling; namelijk dat Apple toegegeven zou hebben dat die chip van Infineon niet deugt !

Dan jouw laatste vondst;
http://www.telecompaper.com/news/articl ... cid=631941
Ook dat artikel is van 15 augustus dus ten opzichte van het Zweedse onderzoek volkomen waardeloos. Het is net als het artikel van gigaom afkomstig van Nomura, een inversteerder die het weer van de telex geplukt heeft die afkomstig is van nieuwsdienst Reuters. Zij zeggen het volgende;

"A new research report from investment bank Nomura indicates that a faulty Infineon chip could be behind problems with the new Apple 3G iPhone, writes Reuters."

COULD BE ! Speculatie dus. Aangezien iedereen nieuws plukt van nieuwsvergaarder Reuters papegaait iedereen elkaar na. En dit artikel is daar weer een voorbeeld van.

Sorry Walter, weer geen punten gescoord ! Er zijn niet veel plaatsen in de wereld waar de expertise aanwezig is om dergelijke apparatuur te testen en een daarvan is in Zweden. Het onderzoek is al gerepeteerd en naarmate het onderzoek vaker wordt gerepeteerd, hoe zekerder de uitslag wordt.

Het valt me op hoe slecht de artikelen zijn die over de iPhone worden geschreven. Iedereen praat elkaar na en niemand doet zelf onderzoek of verifieert 'zogenaamde feiten'.

Zie bijvoorbeeld de zin over de Infineon chip in het artikel van PCM;
"Apple kan de Infineon 3G-chip via een software-update verbeteren."
Je kunt via een software-update wel de AFSTEMMING en communicatie tussen verschillende hardwarecomponenten verbeteren maar hardware verbeteren met een software-update is helaas onmogelijk. Het zegt veel over het niveau van onderzoek naar de iPhone.

Wat ook opvallend is, is het sterke sentiment wat je kunt proeven bij sommige mensen tegen de iPhone en ik heb geen idee waar dat vandaan komt. In Holland wordt alles wat succesvol is onthoofd en kijkt men weer vrolijk verder naar het inhoudsloze real-life programma van Frans Bouwer.

Meld dit bericht
Walter_F 30-08-08 13:16:

Ok, laat me eerst even zeggen dat ik het waardeer hoe je je inleest in de zaak. Doen weinig mensen je na denk ik.

Bij nader inzien heb je wellicht gelijk, durf ik heus toe te geven maar het is nog altijd niet volledig duidelijk wat er nu precies aan de hand is. Het zou het netwerk kunnen zijn, het zou de iPhone kunnen zijn, het zou ook nog iets anders kunnen zijn wat de problemen veroorzaakt.

Dan wil ik even opmerken dat ik absoluut niks TEGEN de iPhone heb. Het liefste zou ik zien dat alles op rolletjes liep, dan is er in no time hier ook 1 in huis. Jouw aanname dat ik iets tegen de iPhone zou hebben is nergens op gebaseerd. Zoals eerder gezegd heb ik een Macbook en nog wat andere Apple producten en voor deze apparaten niets dan lof.

Daarnaast motiveert jouw formulering me niet bepaald om verder met je hierover te babbelen. "Sorry Walter, weer geen punten gescoord". "In Holland wordt alles wat succesvol is onthoofd en kijkt men weer vrolijk verder naar het inhoudsloze real-life programma van Frans Bouwer." Waar slaat dat op? Zelfreflectie misschien? Ik heb dat hele programma nog nooit van mn leven bekeken. Uberhaubt kijk ik vrij weinig televisie. Als je zo ook met mensen communceerd in het echte leven wens ik je veel succes.