'Identiteitsfraude schaadt slimme meter'

donderdag 29 januari 2015

Netbeheerders nemen maatregelen om te voorkomen dat met identiteitsfraude gegevens van de 'slimme meter' kunnen worden opgevraagd. Dat laat brancheorganisatie Netbeheer Nederland donderdag weten.

Lees meer

Veganistische gehaktballetjes bij IKEA

donderdag 29 januari 2015

Vegetariërs en veganisten kunnen vanaf april met een gerust hart de populaire gehaktballetjes eten bij IKEA; de Zweedse meubelketen serveert dan in het restaurant een veganistische variant. Dat laat dierenrechtenorganisatie PETA weten.

Lees meer

Meer klachten aggressieve keukenverkopers

donderdag 29 januari 2015

Het aantal klachten over agressieve keukenverkopers neemt fors toe. Consumenten voelen zich door de handelwijze van de ondernemers onder druk gezet om tot aankoop over te gaan.

Lees meer

Nissan roept bijna 800.000 auto's terug

donderdag 29 januari 2015

Autofabrikant Nissan roept wereldwijd zo'n 768.000 auto's terug. Het gaat om twee losse terugroepacties, zo liet het Japanse bedrijf weten. Bij de Nissan Rogue sport kan kortsluiting ontstaan.

Lees meer

'Adviesrecht ouders over prijs kinderopvang'

donderdag 29 januari 2015

Ouders moeten het adviesrecht houden over de prijs van de kinderopvang. PvdA, CDA en D66 zullen dat donderdag voorstellen in een debat met minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken). Dat gaat over een wetsvoorstel van Asscher om de positie van ouders in de kinderopvang te versterken.

Lees meer

Van Rijn: meer huisbezoeken tegen pgb-fraude

donderdag 29 januari 2015

Om fraude met zorggeld aan te pakken wil staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) dat medewerkers van het zorgkantoor vaker langsgaan bij mensen met een persoonsgebonden budget (pgb). Voor meer huisbezoeken is 5 miljoen euro beschikbaar.

Lees meer

Artsen delen foto's van patiënten met medische app

woensdag 28 januari 2015

'bonebreaker', 'cancersucks', 'SmoothOperator' en 'iheartautopsy': enkele namen van gebruikers op de nieuwe medische app Figure 1. Met de toepassing, die veel lijkt op Instagram, kunnen doktoren foto's delen van patiënten.

Lees meer

ING stort chipknipsaldo terug

woensdag 28 januari 2015

ING stort vandaag het resterende chipknipsaldo van klanten terug op hun betaalrekeningen. Het gaat om in totaal bijna 3,6 miljoen passen met een totaalbedrag van ruim 22 miljoen euro.

Lees meer
  Naar het archief