'Vaak weinig keus bij orthodontist'

zondag 26 april 2015

Orthodontisten geven patiënten vaak onvoldoende informatie over hun beugelbehandeling waardoor er weinig valt te kiezen. Dat melden de Consumentenbond en het tv-programma De Monitor van KRO-NCRV zondag, nadat ze hierover een meldpunt hadden geopend.

Lees meer

Schultz wil alcoholslot in strafrecht

zondag 26 april 2015

Het alcoholslot moet blijven. Minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) bekijkt met de minister van justitie of de maatregel in het strafrecht kan worden opgenomen zodat de rechter erover kan beslissen, zei ze zondag in WNL op Zondag.

Lees meer

'Veel producten nog steeds te zout'

zondag 26 april 2015

Veel producten in de supermarkt zijn nog altijd te zout. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Van de negentig levensmiddelen die de organisatie jaren geleden al eens testte, zijn er veertig nog net zo zout. Sommige producten zijn zelfs zouter geworden.

Lees meer

'Kosten ggz verdubbeld door opvoeding'

zaterdag 25 april 2015

De kosten van geestelijke gezondheidszorg zijn in tien jaar verdubbeld omdat jongeren in hun opvoeding niet hebben leren omgaan met frustraties. Dat zegt hoogleraar klinische psychologie Jan Derksen woensdag in Zembla.

Lees meer

'Banken maken oversluiten moeilijk'

zaterdag 25 april 2015

Banken zouden het mogelijk kunnen maken voor mensen om optimaal te profiteren van de lage hypotheekrente als ze de overstapboete zouden uitsmeren over enkele jaren.

Lees meer

'Kwetsbare mensen dupe korting zorg'

zaterdag 25 april 2015

Kwetsbare mensen hebben het meest te lijden als het Rijk de zorgbudgetten van gemeenten verkleint. Dat geven 187 bestuurders van gemeenten aan in een enquête van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), meldt de NOS.

Lees meer

'Versmalling enige rem-prikkel bij wegwerk'

zaterdag 25 april 2015

Borden met een snelheidswaarschuwing zijn niet voldoende om automobilisten te laten remmen bij wegwerkzaamheden. Wat wel werkt is de weg tijdelijk anders inrichten, bijvoorbeeld met versmallingen. Dat dwingt rijders om extra goed op te letten.

Lees meer

Pretparken lijden onder kortingsacties

zaterdag 25 april 2015

Het wordt voor pretparken steeds moeilijker om geld te verdienen. Meer dan de helft van de bezoekers betaalt niet meer de volle entreeprijs, maar heeft een kortingskaartje op zak. Pretparken concurreren elkaar op die manier kapot, zeggen recreatie-experts zaterdag in de Volkskrant.

Lees meer

'Jaar lang verlof na geboorte'

zaterdag 25 april 2015

De overheid moet het mogelijk maken dat ouders na de geboorte van hun baby een jaar lang verlof kunnen nemen. Daarvoor pleit de Nijmeegse hoogleraar Carolina de Weerth zaterdag in de Volkskrant.

Lees meer

Verkopers op vrijmarkt hopen op 92 euro

vrijdag 24 april 2015

De zolder wordt leeggehaald, spulletjes worden gepoetst en vervolgens mooi uitgestald: Consumenten kruipen maandag voor 1 dag in de huid van handelaars. Zo ook op de vrijmarkt. Nederlanders die van plan zijn daar spullen te verkopen op de vrijmarkt verwachten daar per persoon gemiddeld 92 euro mee...

Lees meer
  Naar het archief