Beperkte schadevergoeding na stroomstoring

vrijdag 27 maart 2015

Na een grote stroomstoring hebben consumenten in principe recht op een schadevergoeding. Voorwaarde is wel dat die langer dan vier uur duurt; anders krijgt de 'elektriciteitsklant' geen vergoeding, aldus de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Lees meer

NS rijdt jaren met onveilige treinen

vrijdag 27 maart 2015

De NS rijdt al jaren met gevaarlijke oude treinen, die makkelijk kunnen ontsporen na een aanrijding en daarbij een enorme ravage aanrichten. De spoorwegen slaan daarmee een waarschuwing uit 2008 van de Inspectie Verkeer en Waterstaat in de wind.

Lees meer

Fabrikant: kans op fatale schok zonnepanelen

vrijdag 27 maart 2015

Zonnepanelen van AS Abwicklung und Solar-Service AG kunnen een dodelijke schok veroorzaken. Daarvoor waarschuwt de fabrikant vrijdag in een krantenadvertentie. Bij een loszittend of afgevallen deksel van de aansluitdoos komen de elektrische contacten bloot te liggen en aanraken kan fataal zijn.

Lees meer

Sneller geld terug bij online bankfraude

donderdag 26 maart 2015

Wie door online fraude of 'phishing' geld kwijt is, moet dat binnen 24 uur terug krijgen van de bank. Voorwaarde is alleen dat de cliënt niet zelf slordig of nalatig is geweest. Verder wordt het eigen risico bij het kwijtraken van de eigen bankpas verlaagd van 150 naar 50 euro.

Lees meer

Terumo haalt spuiten van de Nederlandse markt

donderdag 26 maart 2015

De fabrikant Terumo haalt spuiten waarmee problemen zijn van de Nederlandse markt. Dat meldde minister Edith Schippers van Volksgezondheid donderdag. Er is ook een probleem met injectienaalden van dezelfde onderneming.

Lees meer

Opgelet: sporen van noten in pastasaus

donderdag 26 maart 2015

In de Pomodorini Ricotta pastasaus van Grand’Italia zitten deeltjes van cashewnoten terwijl dit niet op het etiket staat. Mensen met een notenallergie kunnen de saus volgens het pastamerk beter niet eten.

Lees meer

'Huurbemiddeling nog niet volgens boekje'

donderdag 26 maart 2015

Er zijn nog steeds huurbemiddelaars die onterecht bemiddelingskosten bij de huurder in rekening brengen. Maar partijen die eerder hebben toegezegd hun praktijken te verbeteren, hebben dat inmiddels gedaan. Dat meldde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) donderdag.

Lees meer

'Besmetting miltvuur stilgehouden door NVWA'

donderdag 26 maart 2015

In de herfst zijn honderden kilo's rundvlees verkocht die mogelijk besmet waren met miltvuur. Consumenten zijn daarover niet ingelicht door de de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Dat zegt voedselwaakhond Foodwatch, die documenten aan RTL Nieuws heeft overhandigd.

Lees meer

Meer overvallen met geweld door nepagenten

donderdag 26 maart 2015

Tientallen mensen zij het afgelopen halfjaar overvallen door nepagenten. Ze kletsen zich huizen binnen en nemen met geweld geld of sieraden mee. Dat blijkt uit onderzoek van het AD. De politie bevestigt dat de truc 'zeer regelmatig' wordt gebruikt.

Lees meer
  Naar het archief