Waarom is er geen 'dislike'-knop op Facebook?

woensdag 22 oktober 2014

Misschien herken je het wel: iemand heeft een statusupdate gedeeld op Facebook maar een 'like' vind je niet gepast. In plaats van een reactie met 'wat vervelend om te lezen' wil je op de 'dislike'-knop klikken. Waarom heeft Facebook niet zo'n 'dislike'-button?

Lees meer

Alcoholverkoop bij pomp blijft verboden

woensdag 22 oktober 2014

Alcoholverkoop bij benzinestations blijft verboden. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. Eigenaar Ewout Klok van een benzinestation in Hoogeveen moet een boete van 900 euro betalen voor het verkopen van alcohol.

Lees meer

'Door ogen ziekteverloop MS te voorspellen'

woensdag 22 oktober 2014

Door met een speciale techniek naar de ogen van MS-patiënten te kijken, kan precies worden vastgesteld wat er in hun hersenen gebeurt. Ook kan in de gaten worden gehouden hoe de schade aan de zenuwcellen zich verspreidt.

Lees meer

Van Rijn: Rookverbod per direct in alle cafés

woensdag 22 oktober 2014

Vanaf nu mag in geen enkel café meer worden gerookt. Dat mag ook niet meer in de kleine kroegen zonder personeel waarvoor tot nu toe een uitzondering werd gemaakt in het rookverbod voor de horeca.

Lees meer

Fietspad is vijand voor de fietser

woensdag 22 oktober 2014

De richtlijnen die zijn opgesteld voor fietspaden worden door gemeenten vaak aan de laars gelapt. Met negatieve gevolgen voor fietsers, meldt Metro.

Lees meer

Foliumzuur drukt kans op autisme

dinsdag 21 oktober 2014

Het Autisme Kennis Centrum adviseert vrouwen die zwanger willen worden om méér foliumzuur te slikken dan de Gezondheidsraad voorschrijft. Daarmee wordt de kans op een autistisch kind 27 tot 40 procent kleiner, meldt het AD.

Lees meer

Tablet en laptop winnen terrein in de klas

dinsdag 21 oktober 2014

Op bijna 1 op de 3 middelbare scholen (31 procent) werken leerlingen met een eigen tablet of laptop. Het aantal middelbare scholen dat structureel de boeken voor de apparaten heeft verruild is sinds vorig jaar met een kwart gestegen, meldt Trouw op basis van een peiling van stichting Kennisnet.

Lees meer

Patiënt koopt donornier in buitenland

dinsdag 21 oktober 2014

Orgaanhandel vindt ook in Nederland plaats, meldt de Volkskrant. Twee patiënten hebben toegegeven dat zij in Nederland hebben betaald voor een donornier, wat verboden is. Andere patiënten gaan naar het buitenland voor commerciële orgaantransplantatie.

Lees meer
  Naar het archief