Verzekeraars willen fonds voor dure geneesmiddelen

donderdag 02 juli 2015

De zorgverzekeraars en de ziekenhuizen willen een miljoenenfonds voor de financiering van dure geneesmiddelen. Zij vragen hierom in een gezamenlijke brief aan minister van Volksgezondheid Edith Schippers, meldt de NOS woensdag. De uitgaven voor dure medicijnen lopen jaarlijks met een paar honderd miljoen op.

Lees meer

Camera's op risicovolle treinstations

donderdag 02 juli 2015

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) trekt 13,3 miljoen euro uit voor cameratoezicht op 30 kleine en middelgrote stations. ProRail plaatst in overleg met de NS en regionale vervoerders in totaal 776 nieuwe camera's.

Lees meer

Diensten mogen meer gaan afluisteren

donderdag 02 juli 2015

De geheime diensten AIVD en MIVD mogen meer gaan afluisteren. Maar er komt ook meer controle. Dat blijkt uit de conceptvoorstel voor de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten die donderdag openbaar is gemaakt.

Lees meer

'Roken en drinken tijdens zwangerschap verbieden'

woensdag 01 juli 2015

Uithuisplaatsing van de baby, een dwangsom of de gevangenis in: als het aan de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) ligt staat dat drinkende of rokende zwangere vrouwen te wachten als ze niet afkicken.

Lees meer

'Reisverzekering niet altijd even duidelijk'

woensdag 01 juli 2015

Mensen die een reisverzekering afsluiten, doen er verstandig aan om extra goed naar de polisvoorwaarden te kijken. Bij veel reisverzekeringen is het onduidelijk wat precies wel en niet wordt vergoed, waarschuwt de Stichting toetsing verzekeraars woensdag.

Lees meer

Kijk uit met polis met lage premie

woensdag 01 juli 2015

Mensen die kiezen voor een zorgverzekering met een lage premie, moeten zich goed bedenken dat ze soms moeten bijbetalen, verder moeten reizen om zorg te krijgen, of hun medicijnen alleen via internet kunnen bestellen. Dat zegt Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), die zeventien zorgpolissen met een...

Lees meer

NZa: 'Modewebwinkels informeren beter bij retour'

woensdag 01 juli 2015

Honderden webwinkels in de modebranche hebben informatie op hun website over terugbetaling bij retourzendingen aangepast na acties van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dit heeft de mededingingswaakhond woensdag bekendgemaakt.

Lees meer
  Naar het archief