In deze uitzending

De uitzending is voorbij

Heb je Radar gemist, of wil je het programma terugkijken?

Klik hier om uitzending te kijken.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van consumentenzaken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Radar Testpanel

Via het Radar Testpanel kan jij je mening geven over services, diensten en producten. Als Testpanellid krijg je per e-mail regelmatig enquêtes toegestuurd. Met het invullen hiervan help je ons om producten en diensten te verbeteren.

Meld je hier (gratis) aan

Radar op Facebook

Op onze Facebook-pagina plaatsen we iedere dag het meest interessante nieuws, foto's van achter de schermen en horen we graag jouw mening over bepaalde onderwerpen.


Like Radar op Facebook

Radar lanceert nieuwe app

maandag 31 augustus 2015

De Radar app is de nieuwe, officiële app van het consumentenprogramma Radar van AVROTROS. Deze mobiele applicatie maakt het nog makkelijker dan voorheen om aan de redactie consumentenkwesties te melden, tips te geven en op oproepen te reageren.

Lees meer

'Minder sterfte door nieuwe dottermethode'

maandag 31 augustus 2015

Door hartpatiënten gerichter te dotteren, kan hun overlevingskans ook op de langere termijn worden vergroot. Dat blijkt uit onderzoek van het Catharina Hart- en vaatcentrum naar een nieuwe techniek, waarmee de ernst van adervernauwingen veel beter is vast te stellen.

Lees meer

'Enorme verschillen kosten bouwvergunning'

maandag 31 augustus 2015

De kosten van bouwvergunningen verschillen enorm per gemeente. Een vergunning voor de bouw van een dakkapel kost bijvoorbeeld in Leiden 38,21 euro en in Buren bijna dertig keer zo veel: 905 euro.

Lees meer

Controle op EHBO-diploma's nodig

maandag 31 augustus 2015

EHBO-cursussen in Nederland zouden allemaal afgesloten moeten worden met een onafhankelijke theorie- en praktijktoets. Dat kan volgens het Oranje Kruis door verschillende bestaande instituten worden afgenomen.

Lees meer

Erasmus MC doet proef met 'thuischemo'

maandag 31 augustus 2015

Niet meer uren doorbrengen in het ziekenhuis voor een chemobehandeling maar gewoon thuis in je eigen stoel geholpen worden. Dat zal voor veel kankerpatiënten als muziek in de oren klinken. Het Erasmus MC in Rotterdam is er een proef mee begonnen.

Lees meer

Kamer: patiënt inseinen bij inzage dossier

zondag 30 augustus 2015

Een Kamermeerderheid vindt dat patiënten moeten worden geïnformeerd als er inzage is geweest in hun dossier bij een controle door de zorgverzekeraar. Dat meldt het NCRV-televisieprogramma De Monitor.

Lees meer
  Naar het archief