Supermarktwild vaak geen echt wild

donderdag 18 december 2014

Wie met kerst een lekker stukje wild op zijn bord krijgt en denkt dat dat is geschoten in de vrije natuur, heeft het vaak goed mis. Veel wild dat in de supermarkten ligt, blijkt namelijk gekweekt wild te zijn.

Lees meer

Waarschuwing: phishingmail PostNL

donderdag 18 december 2014

Criminelen maken handig gebruik van de pakketdrukte rond de feestdagen. In een phishingmail, zogenaamd uit naam van PostNL, wordt ontvangers gemeld dat zij douanekosten moeten betalen om hun pakket thuisbezorgd te krijgen.

Lees meer

'Grijp snel in na herseninfarct'

donderdag 18 december 2014

Patiënten die een ernstig herseninfarct hebben gehad, houden minder klachten over als het verstopte bloedvat binnen zes uur weer wordt geopend met een via de lies ingebrachte katheter.

Lees meer

Jeugdzorg nog in gevarenzone

woensdag 17 december 2014

De jeugdzorg is nog steeds in gevaar, ook al hebben gemeenten en zorgaanbieders contracten gesloten voor het komend jaar. Jongeren die nu al jeugdzorg hebben, houden die ook na 1 januari 2015. Maar of er komend jaar voor alle nieuwe cliënten ook zorg beschikbaar is, valt nog te bezien.

Lees meer

Akkoord Duits tolplan

woensdag 17 december 2014

Het Duitse kabinet is woensdag akkoord gegaan met de internationaal omstreden tolplannen van minister Alexander Dobrindt van Verkeer. Vanaf 2016 moet er betaald worden voor het gebruik van de autobahnen.

Lees meer
  Naar het archief