Kabinet wil meer kansen deeltijdstudenten

vrijdag 31 oktober 2014

Volwassenen, ook die met een baan, moeten blijven leren. De arbeidsmarkt vraagt dat nu eenmaal en daarom hebben de ministers Jet Bussemaker (Onderwijs) en Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) extra plannen ter waarde van 65 miljoen euro uitgewerkt om de leergierigheid nu echt te stimuleren.

Lees meer

'Zorgverzekeraars kijken kat uit de boom'

vrijdag 31 oktober 2014

Zorgverzekeraars wachten af wie het eerst de hoogte van de premie bekend durft te maken. Volgens Zorgkiezer.nl wil niemand de eerste zijn, uit vrees dat de concurrent met een lagere premie komt en de strijd om de overstapper wint.

Lees meer

Klachten over gebrek drinkwater tijdens ADE

vrijdag 31 oktober 2014

Tot nu toe hebben 16 mensen bij de gemeente Amsterdam geklaagd over gebrek aan drinkwater tijdens dancefeesten op het Amsterdam Dance Event (ADE). Het betreft vooral locaties die een evenementenvergunning hadden, waardoor het bieden van schoon water is vereist.

Lees meer

NAM biedt woningeigenaren compensatie

vrijdag 31 oktober 2014

De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) heeft 24 mensen een financiële compensatie aangeboden omdat ze hun woning als gevolg van de aardbevingen voor minder geld hebben verkocht.

Lees meer

Coalitie-akkoord fiscale bijtelling in zicht

vrijdag 31 oktober 2014

Er gaat een streep door het plan van staatssecretaris Wiebes (VVD, Financiën) om vrijwel alle leaserijders op te zadelen met een fiscale bijtelling van 25 procent. De coalitiepartijen VVD en PvdA sleutelen aan een aanpassing van de bijtellingscategorieën, schrijft De Telegraaf.

Lees meer

We drinken meer water

vrijdag 31 oktober 2014

Nederlanders hebben in 2013 maar liefst 58 miljoen liter minder frisdrank en vruchtensappen gedronken. Volgens de Nederlandse vereniging Frisdranken, Water, Sappen (FWS) dronken we miljoenen liters meer kraanwater. Dat meldt het AD op de voorpagina.

Lees meer

ACM: KPN moet netwerk openstellen

vrijdag 31 oktober 2014

KPN moet ook de komende 3 jaar zijn koper- en glasvezelnetwerk openstellen voor andere aanbieders als Tele2 en Vodafone. Dat maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag bekend.

Lees meer

LSVB: studerend Nederland klaar voor protest

vrijdag 31 oktober 2014

De landelijke manifestatie in Den Haag is pas over 2 weken, maar nu al hangen studenten op diverse strategische plekken spandoeken op als protest tegen het leenstelsel. Dat meldde de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) donderdag.

Lees meer
  Naar het archief