Gratis plastic tasje verboden vanaf 1 januari

vrijdag 27 februari 2015

Per 1 januari worden gratis plastic tasjes verboden. Dat heeft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) donderdag aan de Tweede Kamer laten weten. Het verbod maakt deel uit van een bredere aanpak om het aantal plastic draagtasjes terug te dringen.

Lees meer

Tofheffing Duitsland blijft fel omstreden

donderdag 26 februari 2015

De Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt is donderdag nog niet dichter bij de realisering van tolwegen gekomen. Dat bleek tijdens het eerste debat in de Duitse Tweede Kamer over het plan om buitenlandse personenauto's tol te laten betalen op federale wegen.

Lees meer

'Hack geen reden om simkaarten te vervangen'

donderdag 26 februari 2015

De mogelijke hack bij de digitaal beveiliger Gemalto is geen reden om simkaarten in mobiele telefoons te vervangen. Dat zei minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) woensdag in een reactie op een interne mail in de Tweede Kamer.

Lees meer

1600 drankrijders ontsnapt aan alcoholslot

donderdag 26 februari 2015

Ruim 1600 automobilisten zijn de afgelopen maanden aan een alcoholslot ontsnapt. Ze zijn betrapt met te veel alcohol op en aangemeld bij het CBR, maar omdat de minister het alcoholslotprogramma tijdelijk 'bevroren' heeft, hebben ze geen alcoholslot moeten laten inbouwen, ook al voldeden ze aan de...

Lees meer

D66 wil wiet kweken legaliseren

donderdag 26 februari 2015

Als het aan D66 ligt, wordt er een einde gemaakt aan de illegale hennepkwekerij. Telers mogen met een vergunning wietplanten kweken, staat in een initiatiefwet die Kamerlid Magda Berndsen donderdag presenteert.

Lees meer

'Huren woningcorporaties stijgen minder'

woensdag 25 februari 2015

Bij meer dan driekwart van de woningcorporaties stijgen de huren per 1 juli minder dat het kabinet toestaat. Dat zegt Aedes op basis van een naar eigen zeggen representatieve steekproef.

Lees meer
  Naar het archief