'Privacy slachtoffer niet altijd gewaarborgd'

zaterdag 13 februari 2016

Slachtoffers die aangifte doen van criminaliteit weten vaak niet dat hun persoonsgegevens in een dossier komen en daarmee ook bij de verdachte terechtkomen. Veel slachtoffers zijn bang voor de verdachte en willen die liever niet in in de buurt of in de rechtbank tegenkomen.

Lees meer

'Meer laadpunten nodig voor elektrische auto'

zaterdag 13 februari 2016

Nederland heeft meer dan 50.000 extra laadpunten voor elektrische auto's nodig om te voldoen aan de doelstellingen van het energieakkoord. Dat zei Bert Klerk, voorzitter van het Formule E-Team, vrijdag op BNR Nieuwsradio.

Lees meer

Connexxion: contant geld uit bus mag niet

vrijdag 12 februari 2016

Contant geld uit de bus weren zou heel mooi zijn, maar het mag niet. Dat zegt vervoerder Connexxion na een oproep van vakbond FNV om te stoppen met contante betalingen in de omgeving Amsterdam vanwege overvallen op GVB-bussen.

Lees meer

'Ziekenhuizen zijn te hacken'

vrijdag 12 februari 2016

Het blijkt mogelijk om medische apparaten in ziekenhuizen te hacken. Daarvoor waarschuwt beveiliger Kaspersky Lab. Cybercriminelen kunnen gegevens van patiënten stelen en diagnoses aanpassen. Ook kunnen ze een dosis verhogen en verlagen. Dure apparatuur kan onbruikbaar worden gemaakt.

Lees meer

Toeslagen regelen met je rijbewijs

vrijdag 12 februari 2016

Met je identiteitskaart of rijbewijs belastingzaken, toeslagen en gemeentelijke vergunningen regelen. 1500 mensen doen daar vanaf maandag een proef mee. Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) geeft dan het startsein voor de test met online-identificatie bij de overheid.

Lees meer

Biljet 500 euro mogelijk in de ban

vrijdag 12 februari 2016

Het biljet van 500 euro gaat mogelijk in de ban. Bovendien komt er misschien een plafond op het doen van betalingen in contanten. Dit alles om het moeilijker te maken voor terroristen om financiering te krijgen.

Lees meer

Zwarte handel in Netflix-accounts

vrijdag 12 februari 2016

Cybercriminelen proberen de inloggegevens van Netflix-gebruikers te achterhalen. Die kunnen ze op de zwarte markt doorverkopen aan mensen die ook Netflix willen, maar dan gratis of in elk geval voor minder geld. Er kunnen namelijk tot vier gebruikers worden aangesloten op één account. Iemand kan...

Lees meer
  Naar het archief