Definitief uitstel extra huurverhoging

donderdag 19 april 2012

De zogeheten 'scheefhuurders' krijgen toch geen huurverhoging dit jaar. Er was beoogd om in 2012 de huren met 5% extra te verhogen voor huurders met een inkomen van 43.000 euro of meer. Door tijdsdruk en problemen rondom de invoering stellen de meeste corporaties de verhoging echter een jaar uit.

De inkomensgegevens die corporaties afgelopen maanden bij de Belastingdienst hadden opgevraagd moeten vernietigd worden. De Eerste Kamer moet namelijk eerst het wetsvoorstel goedkeuren voordat deze gegevens verstrekt mogen worden. Het is tot nog toe onbekend wanneer en of dit gaat gebeuren. Er zijn bovendien tussentijdse aanpassingen gedaan aan het wetsvoorstel.

Een woordvoerder van corporatie Woonbron noemt het 'Erg slordig allemaal.' en de verhuurder loopt naar eigen zeggen 1 miljoen euro mis in het komende jaar. Corporatie Mitros is ook ontevreden: 'Die 1 miljoen euro hebben we hard nodig voor onderhoud, investeringen en de heffing die het Rijk ons in 2014 oplegt'. De gebruikelijke huurverhoging zal door de meeste corporaties gewoon per 1 juli doorgevoerd worden, maar de extra vijf procent gaat volgend jaar pas gelden.

Er zijn corporaties die al brieven hadden verstuurd over de huurverhoging voordat de rechter uitspraak had gedaan, zoals Stadgenoot in Amsterdam en Ymere. Deze corporaties zullen hier een brief achteraan sturen om te verduidelijken dat de verhoging nog niet van toepassing is.

Radar besteedde in november 2011 aandacht aan 'scheefwonen' en de aankomende huurverhoging van vijf procent.

Bron: NOS.nl

Laat een reactie achterReacties

Melding verstuurd


De reactie is gemeld. De redactie neemt deze zo spoedig mogelijk in behandeling.

Melding versturen mislukt


De klacht kan helaas niet in behandeling genomen worden.
De reden hiervoor:


Vul het klachtenformulier volledig in, dan wordt deze zo spoedig mogelijk in behandeling genomen.

Reactie melden

  1. Geef aan waarom bovenstaande reactie ongepast is.

Meld dit bericht
henk 19-04-12 23:23:

dus uitsleg van executie. woningcooperaties geven aan dat zij de huursverhoging nodig hebben om geld te genereren voor investeringen en de door het kabinet per 2014 nog in te voeren verhuurdersheffing. men moet het geld toch ergens vandaan halen he. het heeft niks te maken met het zogenaamde scheefwonen, bah! middeninkomers die net boven dit bedrag zitten kunnen geen fatsoenlijke woning kopen maar mogen wel t volle pond gaan betalen. Bedankt spies, je bent net zo erg als donner, maar spelen we niet gewoon allemaal onder een hoedje??

Meld dit bericht
Bert brugman 20-04-12 15:46:

inderdaad! Heeft niets met scheefwonen te maken, dat is gewoon een verzonnen iets. Het extra geld van deze zogenaamde rijke huurders wordt alleen maar gebruikt door de corporatie om het onderhoud en straks de huurtoeslag te kunnen financieren. Deze huurders zoals ik worden gewoon belazerd door mevrouw Spies en die halve gare ene Donner!!!

Meld dit bericht
Mary Soetebier 20-04-12 19:15:

Ik woon dus in Amsterdan en heb zo'n brief van stadgenoot gehad. Ben benieuwd hoe lang het duurt voor de brief komt die het opheft, zullen ze wel weer tijden over doen, want zij hadden het geld ook gebruikt voor onderhoud wat nu slecht gedaan wordt, het duurt maanden voor zaken helemaal afgehandeld zijn. Maar het ergste is dat de belastingsdienst al de privacywet heeft overtreden door gegevens door te spelen. Ik wil hier dan ook aangifte van doen, weet alleen niet waar. Wie kan mij antwoord geven.

Meld dit bericht
Toin 23-04-12 09:46:

en wat te denken van die mensen die jaren geleden n goedkoop huisje kochten en nu geen hypotheek meer hoeven te betalen, en mensen die inkomen hebben omdat zij mantelzorger zijn, daardoor hoger inkomen hebben en verplicht zijn door de wmo om te verhuizen. alles over een kam scheren? kijk dan ook hoelang iemand al boven de grens zit en hoe het komt dat hij meer verdiend.

Meld dit bericht
rich 24-04-12 07:07:

Niet alleen de mensens boven deze grens hebben last van duurdere huren maar ook de mensen die eronder zitten.
Zo zijn de huurprijzen van de sociale huurwoningen van mensen die onder deze inkomensgrens zitten zijn flink verhoogt. Zo was de huur van een flatje van 60m2 eerst 490 euro en die zijn nu binnen een half jaar verhoogt naar 620 euro!! En dan praat ik over dezelfde flat en dezelfde straat. Echt belachelijk, denken ze nou echt dat dit scheefwonen tegen gaat?! Donner en Spies zijn 1 pot nat, beiden net zo erg alleen Donner heeft dit smerige spelletje in gang gezet.

Meld dit bericht
rein 29-04-12 11:00:

Scheefwonen. Mensen die hard werken en daarvoor beloond worden, worden gewoon gestraft, door de extra 5%.
We zullen met z'n alle gaan stoppen met werken, waardoor weonder de grens van 43.000,- Eur. komen. Moet je kijken wat dat de staat gaat kosten. Het is gewoon een grote vorm van discriminatie.

Meld dit bericht
L.Premuzak 29-04-13 13:27:

Ook een brief ontvangen met xtra huurverhoging. Mag dat nu wel of niet? Wat is hierover het laatste nieuws?

Meld dit bericht
Tazemit 07-05-13 17:21:

Ik heb ookeen brief ontvangen. Mogen ze nou wel de huur verhogen?